Webmaster | | Ženy

Zhodnocení podzimní části Ligy žen

V přestávce před jarní částí Ligy žen jsme vyzpovídali trenéra ženského týmu Václava Tůmu, který se ohlédl za podzimní částí sezóny a také poodkryl plány do rozhodující fáze soutěže.

Jak hodnotíte učinkování litického ženského týmu v podzimní části Ligy žen ročníku 2018-19?
Učinkování našich děvčat v podzimní části hodnotím vcelku pozitivně. Určitě nám některé zápasy nevyšly jak jsme si představovali, ale díky tomu víme na čem máme zapracovat.

Jaký bude následovat program mužstva před zahájením jarní části?
Program před jarní části zatím dáváme do finální podoby. Na začátku ledna jsme již využili možnosti zahrát si turnaj formátu 3+1 a turnaj se nám povedl. Skončili jsme na 2. místě. Myslím si, že odpočinku bylo až dost a chtěl bych už rozjet přípravu. Bohužel velké množství hraček je mimo Plzeň anebo některým neumožňují chodit na tréninky pracovní povinnosti.

Zůstane současný kádr pro jarní část pohromadě?
Kádr bych chtěl do zbytku sezóny co nejvíce udržet pohromadě. S trenérským kolegou a jmenovcem, Vaškem Tůmou, děláme co můžeme, abychom holkám co nejvíce pomohli proto, aby měly vše co potřebují k nejvyšším úspěchům v Lize žen.

Jak jste byl spokojen s hráčským mužstvem?
S týmem jsem vcelku spokojen, avšak nemůžu být úplně. Účast na některých trénincích a dokonce i zápasech mohla být určitě větší. Bohužel už mi docházejí síly i nápady jak holky přesvědčit, aby si nastavily to, že když je trénink, tak mají trénink a když je zápas, tak prostě jedu na zápas. V tomhle vidím největší slabinu našeho týmu a doufám, že holky na jaře budou dělat vše pro to, aby dostály svému slibu hejtmanovi Plzeňského kraje a uděláme maximum pro zisk medaile.

Jaké šance dáváte současnému kádru v letošní sezóně a jaké máte s týmem cíle pro tuto sezónu?
Vždycky budu věřit od začátku sezóny do konce. Máme to celkem solidně rozehrané a jak už jsem říkal, když k tomu přidáme kousek obětavosti a nebudou se hledat zbytečné výmluvy "proč", tak sezónu zakončíme s medailí na krku. A rozhodně se nechci fotit potřetí za sebou s bronzovou. Takže teď už je to jenom na holkách, jak k tomu přistoupí..., uzavírá rozhovor trenér Václav Tůma.


Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...