Webmaster | | A-tým

Mužský tým vstupuje do jarní části 2. ligy

V neděli 6. 3. 2022 je na programu start jarní fáze druholigové soutěže pro náš mužský tým, který se v plzeňské hale střetne s Balwany. Podzimní část se týmu povedla, vlivem pandemické situace stihl odehrát jen část plánovaných utkání.

Po podzimu čtvrté místo

Litický tým přezimoval na čtvrté pozici a cílem do dalších utkání je udržet se v první čtyřce, zaručující postup do bojů play-off. Muži mají před sebou deset duelů v základní části, polovina jich je odložena z podzimní části.

Ze šesti odehraných utkání odcházeli naši hokejbalisté čtyřikrát vítězné, klání proti Třemošné a Horní Bříze výsledkově nezvládli. Litice obdržely nejméně branek, což vyneslo průběžné vedení statistik brankářů Josefu Třískovi, který s úspěšnosti nad 92 % vládne brankovišti.

Nejproduktivnějšími hráči jsou obránce Jakub Šiman a útočník Jakub Juroško, kteří mají shodně deset kanadských bodů. Jakub Šiman vede klubovou soutěž střelců, Jakub Juroško pak statistiku asistencí.

Litický tým vévodí tabulce slušnosti s pouhými 28 trestnými minutami. Nejvyšší výhru si připsal v utkání s Taurusem 14:1, naopak nejvyšší porážka přišla v duelu s Horní Břízou 2:5

Na programu deset utkání

Prvním soupeřem po pauze bude celek Balwanů, následně na Litice čeká poslední Taurus a pak již přijdou na řadu papírově silnější soupeři. Domácí utkání s rezervou extraligové Plzně, následováno víkendovým dvou utkáním se suverénně vedoucí Blatnou. Začátkem dubna pak první střetnutí s Buldoky ze Stříbra, dohrávka s Horní Břízou a poměření sil se spřáteleným Fireballem.

Před zápasovým startem přišli litičtí hokejbalisté o kapitána Zdeňka Slance, jehož čeká operace kolene a do jarních bojů již nezasáhne ani jeho bratr Michal, jehož po zdlouhavém uvolnění na podzim, pro další část sezóny mateřský klub neuvolní, přestože nyní žije ve Švýcarsku. Liticím se prakticky rozpadla obrana, jelikož v zimní přípravě oznámil svůj konec v klubu také nejproduktivnější hráč Jakub Šiman, kterého tak nejspíš minimálně do konce sezóny na hřištích nebudeme vídat.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...