Webmaster | | A-tým

Mužský tým po základní části třetí, v semifinále proti Horní Bříze

V sobotu 16. 4. 2022 zakončil mužský tým posledním utkáním proti Fireballu základní část druholigové soutěžě. Již před tímto kláním bylo jasno o složení semifinálových dvojic a tak v tomto utkání nešlo de facto o výsledek.

Po základní části třetí místo

Litický tým obsadil po základní části třetí místo, se ztrátou čtyř bodů na místo druhé, zaručující v semifinále výhodu domácího hřiště a naopak dva body před místem čtvrtým, znamenajícím měření sil s vítězem základní části soutěže.

Z šestnácti odehraných utkání odcházeli naši hokejbalisté devětkrát vítězně, nad jejich síly byly v jarní části týmy Plzně B, Blatná a Fireballu. Litičtí obdrželi třetí nejmenší počet branek a Josef Tříska ovládl statistiku brankářů s úspěšností 92.2 %.

Lídrem týmové produktivity se stal náhradní kapitán (po zranění Zdeňka Slance) Jakub Juroško s dvaatřiceti kanadskými body, který ovládl i statistiku asistencí a v bodování soutěže uzavírá TOP 5. S jedenácti góly pak společně s Jakubem Šimanem ovládl také tabulku střelců, a to o jednu branku před Lukášem Koptou. Jakub Šiman se pak stal nejproduktivnějším obráncem soutěže s dvaceti body.

Litický celek skončil druhý v tabulce slušnosti s celkovým počtem 100 trestných minut. Nejtrestanějšími hráči bylo kvarteto Dominik Babor, Martin Böhm, Jakub Plohmer a Martin Štěrba, které si připsalo shodně 10 trestných minut.
Nejvyšší výhru si připsal v utkání s Taurusem 14:1, naopak nejvyšší porážka přišla v duelu s Blatnou 1:8.

V semifinále proti Horní Bříze

Semifinálová série, hraná na dvě vítězná utkání, startuje již příští víkend. V sobotu 23. 4. 2022 začíná na hřišti lépe umístěného týmu po základní části. Náš tým tedy začne v Horní Bříze od 14.00, v neděli 24. 4. 2022 se pak přesune série do Štruncových sadů, kde se od 17.00 bude hrát odveta.
Druhou semifinálovou dvojici tvoří vítěz základní části Blatná a po základní části čtvrtá Třemošná.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...