Webmaster | | A-tým

Mužský tým míří do finále proti Blatné

Mužský tým zvládl semifinálovou sérii proti Horní Bříze a v sobotu 7. 5. 2022 začne svoji finálovou pouť na půdě blatenských datlů. Plzeň bude v sérii proti Blatné bojovat o mistrovský titul, Horní Bříza skončila třetí.

Semifinále rozhodl až třetí zápas

V prvním utkání šli razantněji za vítězstvím domácí hráči Horní Břízy, kteří se již na konci první minuty ujali vedení. V polovině utkání začali iniciativu přebírat hosté z Plzně, avšak z územní převahy a tlaku nevytěžili nic a ztroskotali na výborně chytajícím brankáři domácích. Zmar hostů pak pět minut před koncem domácí potvrdili třetí brankou a ujali se vedení v sérii. Hlavními postavami úspěchu Horní Břízy v tomto domácím utkání byl gólman Daněk, jenž pochytal všech sedmadvacet střel a tříbodový Šiška.

Do druhého utkání vstoupil domácí plzeňský tým odhodlaně a s vědomím, že toto utkání může znamenat konec sezony. A hned od úvodních minnut to bylo znát. V polovině první třetiny vedli domácí o dvě branky, hosté před první sirénou snížili v přesilové hře, ale na konci druhé třetiny to bylo opět o dvě branky. Rozuzlení výsledku utkání přišlo ve třetí třetině, kdy se nejprvé hosté prosadili v další početní výhodě, avšak domácí přišli s rychlou odpovědí a pohodlný náskok si vzali zpět. Tečkou utkání pak byl gól do prázdné branky. Střelcem utkání byl domácí Vlasák, který se prosadil hned dvakrát.

Rozhodující utkání hostila opět Horní Bříza a před zraky téměř šesti desítkami diváků se v něm nakonec radovali hosté. Především díky zodpovědnému týmovému výkonu a perfektním výkonem gólmana Košňara, se nakonec plzenští zajistili postup do finále, proti suverénovi základní části, celku Blatné.

Finálová série, hraná opět na dvě vítězná utkání, začne v sobotu 7. 5. od 15.00 na hřišti v Blatné, v neděli 8. 5. od 16.00 pak bude pokračovat v plzeňské hokejbalové hale.

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...