Jakub Juroško | | Muži

Většinu utkání chceme diktovat tempo hry my, neskrývá litický Dominik Babor

Litice v podzimní části zatím prohrály jen jedno utkání a vedou tabulku. Týmu pomáhá také Dominik Babor, který se připojil v průběhu sezóny a v prvním zápase vsítil hattrick. Nyní hraje na pozici obránce, už dříve si ale vyzkoušel také roli útočníka a někdy by se tam zase chtěl vrátit.

Utkání bylo náročné především počasím

Dominiku, s Liticemi jste se dostali na první m>ísto, na druhé Dobřany máte dva zápasy před zimní přestávkou šestibodový náskok. Jsi krátce před koncem podzimní části spokojený s výsledky?

Dokud se vyhrává, tak panuje v týmu spokojenost s umístěním i výsledky, nicméně předvedená hra by v některých zápasech mohla být určitě lepší.

V neděli (20. 11.) jste si zapsali pátou výhru v řadě, když jste porazili Fireball 4:1. Do čtyřicáté druhé minuty jste ale vedli jen o gól, odskočit se vám podařilo až v závěru. Jak těžké to bylo utkání?

Utkání bylo náročné především počasím, jelikož bylo na nule a kluzký povrch, tak tím kvalita hokejbalu trpěla. Zápas jsme mohli a měli rozhodnout již v první třetině, ale soupeř celý zápas trpělivě bránil a my jsme museli dobývat a v závěru se utkání rozhodlo.

Obdrželi jste zatím nejméně branek ze všech týmů. Myslíš, že je obrana vaše silná stránka?

Upřímně já letos odehrál pouze tři zápasy, takže nevím, jak to vypadalo v ostatních utkáních. Každopádně máme výborné gólmany, kteří nás vždy podrží a většinu utkání chceme diktovat tempo hry my, takže nejlepší obrana je útok. (smích)

Po dlouhé pauze byla chuť i motivace

V zápase proti plzeňskému C-týmu se ti podařilo vsítit hattrick, tři branky jsi dlouho nedal. Jak na to vzpomínáš? Jak ses ke gólům dostal z pozice obránce?

Zápasy s Plzní mají vždy speciální náboj a každý se chce ukázat. Navíc pro mě to byl zápas asi po půl roce, takže byla po dlouhé pauze chuť i motivace. Vždy se rád zapojím do útoku a proti Plzni to tam zrovna napadalo.

Dříve jsi nastupoval také jako útočník. Jak jsi pak přešel do obrany, vyhovujete ti to více?

Já jsem převážně hrál pouze v obraně, ale vždy mi to táhlo dopředu a rád bych si tam někdy znovu zahrál.

V podzimní části se ještě utkáte se dvěma týmy, nejprve s Taurusem, pak vás čeká zápas s Dobřany. S čím půjdete do těchto soubojů před pauzou? Je pro vás motivací udržet se na prvním místě?

Určitě budeme chtít získat šest bodů a přezimovat na čele tabulky.

Autor: Markéta Peclová | foto: Jiří Vlček

Aktuální články

Kdyby mi někdo řekl, že si s Liticemi zahraji proti extraligovému týmu, tak bych tomu nevěřil, říká Dominik Babor

Liticím se nepovedl úvod sezóny a zatím jsou na šestém místě. Sérii proher ale přerušily vysokou výhrou v utkání proti dobřanskému...

Máme v týmu ideální kombinaci dravého mládí a zkušenosti starších hráčů, říká kapitán Litic Zdeněk Slanec

Litice v minulé sezóně soupeřily o první místo v základní části, nakonec se umístily na druhé pozici, po play off jim patřila...

Beru to jako restart nejen sportovního života, říká Jakub Juroško

Více než zajímavý přesun se uskutečnil v mužské 2. lize mezi plzeňskými Liticemi a třemošenským Tatranem. Po téměř patnácti letech...